Stijn Nijhuis, CEO Enreach, EY ondernemer van het jaar 2021

Tijdens de finale van de 25e Nederlandse editie van het EY Entrepreneur Of The Year-programma is gisteravond Stijn Nijhuis, CEO Enreach en mede-oprichter van Voiceworks, als winnaar benoemd van de EY Entrepreneur Of The Year award. De award wordt al meer dan dertig jaar in ruim zestig landen uitgereikt. De award is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen.

De jury noemt Stijn “de Elon Musk van de toekomst”. Met als purpose ‘Create Contact Magic’ biedt Enreach, moederbedrijf van onder meer Voiceworks, i4IP en Eazit, geïntegreerde communicatie- en samenwerkingsoplossingen (‘unified communications’) voor inmiddels meer dan 2,1 miljoen gebruikers in de zakelijke markt. Door partnerships en overnames is Enreach in no time uitgegroeid van Nederlandse scale-up tot pan-Europees bedrijf, met ambitie om wereldspeler te worden. De jury roemt Stijn om zijn unstoppable ambitie, lef en leiderschap. Als Nederlandse winnaar, maakt Nijhuis ook kans om EY World Entrepreneur Of The Year te worden. Deze internationale verkiezing vindt volgend jaar juni plaats in Monaco.

Stijn laat weten blij verrast te zijn met deze bijzondere prijs en erkenning. “Zeker gezien de andere inspirerende ondernemers en finalisten, Bing Go (Go-Tan), Nils Clement (Euro Caps), Henri en Jeanette Veldsink (Veldsink Groep) en Rob Hermans (Fletcher Hotels), voel ik mij zeer vereerd verkozen te zijn en de award in ontvangst te hebben mogen nemen”, zegt hij. “Mijn dank gaat uit naar mijn gehele team, werkzaam door heel Europa, die ervoor hebben gezorgd dat we dit mooie moment met elkaar kunnen vieren en natuurlijk alle klanten en partners van Enreach, die ons dagelijks vertrouwen en mij blijven uitdagen om altijd te ondernemen,” voegt hij toe.

Over EY Entrepreneur Of The Year
De titel EY Entrepreneur Of The Year wordt jaarlijks uitgereikt en wordt erkend als de meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld. EY zet met deze wedstrijd de ‘ondernemer achter de onderneming’ in de schijnwerpers. Het programma benadrukt het belang van volwassen ondernemerschap voor de Nederlandse economie.

Andere awards die zijn uitgereikt tijdens de finale zijn:
Milan Daniels (Otrium), winnaar EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2021 Familie Heijink (Rensa Family), winnaar EY Family Business Legacy Award 2021 Ruben Walker (African Clean Energy), winnaar EY Social Impact Award 2021  

Marita de Hair, programmadirecteur EY Entrepreneur Of The Year: “De winnaars hebben de top bereikt met vallen en opstaan. Kortom, ze zijn unstoppable. De winnaars winnen niet alleen een prestigieuze prijs, maar worden ook onderdeel van een netwerk van ondernemers met karakter. Deze ondernemers inspireren elkaar.”

Geschreven door