Stoeptegel ‘Rookvrij, op weg naar rookvrije generatie’ geplaatst

Vrijdag 8 oktober heeft wethouder Roelie Bosch bij de hoofdingang van het Flevoziekenhuis een stoeptegel ‘Rookvrij, op weg naar een rookvrije generatie’ geplaatst.

Zij deed dit namens Netwerk Rookvrije Generatie Almere, waarvan ook het Flevoziekenhuis lid is. De komende tijd komen er vijftig tegels door heel de gemeente te liggen. 

Netwerk Rookvrije Generatie Almere

Met deze actie wil Netwerk Rookvrije Generatie Almere kinderen meer kans geven om rookvrij op te groeien. Het initiatief valt in de maand Stoptober, waar mensen aangemoedigd worden om 28 dagen niet te roken. Naast de stoeptegels verspreidt het Netwerk Rookvrije Generatie Almere vier filmpjes op scholen en via sociale media. Op die manier moet de jeugd bewust worden van de schadelijke gevolgen van het roken op hun gezondheid.

Tegel is bedoeld als uitnodiging

“De tegels zijn bedoeld als uitnodiging om met elkaar in gesprek te gaan en mensen alert te maken dat rookvrij opgroeien het beste is. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen vragen om een tegel. Ook leggen we ze op plekken die wij logisch vinden”, vertelt wethouder Bosch. Zo liggen de ‘rookvrije tegels’ al bij Hogeschool Windesheim en bij het stadhuis in Almere, en nu dus ook bij het Flevoziekenhuis.”

Begeleiding bij stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken? U hoeft het niet alleen te doen. Medewerkers van de afdeling Longziekten van het Flevoziekenhuis en de Almeerse huisartsenpraktijken hebben een gezamenlijke aanpak om u daarbij te helpen. De stoppen met roken coaches die de begeleiding geven, gebruiken hiervoor dezelfde methode: ‘Nederland stopt! met roken’. 

Onlangs bleek uit onderzoek van de gezondheidsmonitor dat ruim zestien procent van de volwassen Almeerders aangeeft te roken. 

Geschreven door