Almere in de race voor Jantje Betonprijs

Almere is een van de drie steden die dit jaar kans maken op de Jantje Betonprijs. Die gaat naar de meest speelvriendelijke gemeente van het land.

Sinds 1978 ging de prijs naar mensen die zich hadden ingezet voor buitenspelen. Vanaf dit jaar zijn het steden die in aanmerking komen. Aanstaande zaterdag buigt een kinderjury zich over de kandidaten. Behalve Almere zijn dat Apeldoor en Leiden.

Een vakjury onder leiding van Mariëtte Hamer heeft met een kinderjury de drie gemeenten geselecteerd. Om kans te maken, is het belangrijk dat een gemeente ‘de ideale mix van fysieke ruimte en sociale aspecten op speelgebied heeft én actief samenwerkt met kinderen en jongeren’. Gemeenten uit alle hoeken van het land hebben zich afgelopen zomer aangemeld om in aanmerking te komen voor deze prijs.

Prinses Beatrix reikt de prijs op 24 november uit. Zij was enige tijd bestuurslid en daarna beschermvrouwe van Jantje Beton.

Geschreven door