Basisscholen aan de slag op Floriade

Acht klassen van acht basisscholen in Almere hebben bij de Floriade een eigen kavel toegewezen gekregen. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het planten van tulpenbollen op hun eigen kavel. In totaal gaan er in het Ecodistrict 30.000 biologische tulpen de grond in.

De leerlingen van de Almeerse scholen zijn aan de slag gegaan onder leiding van landschapsarchitect Niek Roozen, medewerkers van Stad & Natuur Almere en de gemeente. De leerlingen kregen uitleg over de Floriade, het arboretum, het Ecodistrict, tulpenbollen en gidssoorten. Hierna mochten ze de bollen planten.

Het Ecodistrict wordt onderdeel van de toekomstige ecologische verbindingszone, ten zuiden van de A6.

In het voorjaar van 2022 komen de klassen weer terug op hun kavel om het tweede deel in te zaaien met één- en tweejarige bloemen. Ook zijn de leerlingen tijdens de expo welkom om te kijken hoe de kavel in bloei staat.

Geschreven door