Doe het licht uit! Durf jij je baas aan te spreken?

Afgelopen zaterdag vierden we de Nacht van de Nacht en lieten veel bedrijven ‘s nachts onnodig licht uit, zoals reclameverlichting. Denk er eens over na: als alle bedrijven in Flevoland voortaan onnodige verlichting uit gaan doen of kiezen voor energiezuinige LED-verlichting besparen we binnen een week samen heel veel CO2.

Al een aantal Flevolandse bedrijven gaan de challenge op 1 november aan en zetten onnodige verlichting voortaan ’s nachts uit, namelijk Le Mirage (Emmeloord) en Slapen met Sterren en Bouw-online uit Zeewolde. Zij doen mee! Jij ook?

Durf jij ook je baas aan te spreken? Lichtvervuiling: doe het licht uit!

58% van de Flevolandse bedrijven heeft s ’nachts onnodig de lichten aan staan. We roepen alle Flevolandse ondernemers op om bewust om te gaan met binnen- en buitenverlichting. Als alle Flevolandse bedrijven aan de slag gaan met het doven van onnodige verlichting besparen we jaarlijks heel veel energie. En zo verkleinen we samen de Flevolandse voetafdruk.

Doe mee via: www.ikdoemeejijook.nl en meld je aan. Elke deelnemend bedrijf of organisatie ontvangt tips & tricks voor slim en effectief verlichten.  

Elke week een challenge: samen op weg naar 1 circulair Flevoland 

Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere organisaties challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. November richt zich op het verlagen van ons lichtverbruik. Komende maand valt in het thema: Duurzaam Shoppen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Want daardoor draag je bij aan minder CO2 uitstoot en energieverbruik. Samen creëren we dus één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl 

Geschreven door