Knappe winst Waterwijk op HFC EDO.

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk heeft zaterdag weer een uitstekende prestatie geleverd. Bij HFC EDO trok men uiteindelijk met 2-4 aan het langste eind. Door deze winst blijven de Almeerders de koplopers in het vizier houden en staan slechts drie punten achter de koplopers Purmersteijn en Zandvoort.

Waterwijk begon goed aan het duel maar de thuisploeg met een fysiek sterke spits waren de counters erg gevaarlijk. Dat was ook in minuut 14 toen een van richting veranderd schot in het Waterwijk doel belandde:1-0. De gasten kwamen echter goed terug en kon 5 minuten later de gelijkmaker al noteren, een mooie actie van Selcukhan Okay was voor de EDO-doelman te veel:1-1.Waterwijk was wel veelal in balbezit maar het slordige spel leverde geen goal op. EDO daarin tegen wist nog voor de rust wel een voorsprong te nemen middels een strafschop die door Jef Kemper werd verzilverd:2-1.

Vlak na de rust was er weer een panalty voor de thuisclub waar een soortgelijke actie voor Waterwijk werd weggewuifd door de arbiter. De strafschop werd overgens knap gekeerd  door Waterwijk-goalie Gianni Hermans en de rebound werd door EDO overgeschoten. Waterwijk bleef geloven in de gelijkmaker en deze kwam er dan ook, uit een voorzet van Daan Wieringa kopte Lesley Vlieger de gelijkmaker in:2-2. Er knakte iets bij de thuisclub en Waterwijk kreeg steeds meer vertrouwen. Uiteindelijk viel dan ook de 2-3 voor de Almeerders toen uit een hoekschop van Peter van Dongen Lesley Vlieger zijn tweede van de middag inkopte. EDO zette nog wel aan maar Waterwijk hield stand en in de slotfase werd het ook nog 2-4 door Ryanique Inge en was dit voor EDO de genadeklap.

“De eerste helft speelde we te slordig maar later herpakte we ons en kwamen we beter in de wedstrijd en hebben we als team gestreden en ons zelf beloond”,waren de woorden van trainer Ben Vis na afloop. Komende zaterdag ontvangt Waterwijk Zandvoort en gaat EDO op bezoek bij Jong Holland.

Geschreven door