Het is druk bij GGD Flevoland. Wanneer in quarantaine

Er zijn veel mensen besmet met het coronavirus en dat betekent momenteel dat het wat langer kan duren voor u terecht kunt bij een teststraat of dat u, wanneer u positief getest bent in een van de teststraten eerst een mail krijgt, voor u gebeld wordt (zie ook https://ggdghor.nl/actueel-bericht/beveiligde-mail-voor-bco/). U kunt helpen door u goed te houden aan de algemene regels:

  • Houd afstand
  • Was regelmatig je handen
  • Ventileer goed
  • Maak bij klachten een afspraak

Ook als het wat langer duurt voor dat u terecht kunt voor een test, laat u testen! En blijf thuis bij klachten! Almere heeft een groot test en prik locatie aan de Rondebeltweg

Een goed hulpmiddel om te weten wanneer u zich moet laten testen of wanneer u in quarantaine moet, vindt u op de website https://quarantainecheck.rijksoverheid.nl/ Doorloop de stappen die voor u van toepassing zijn, en kom te weten wat u moet doen om u zelf, uw naasten en uw omgeving te beschermen tegen corona. Want nog steeds geldt: Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Andere belangrijke telefoonnummers:

Vaccinatieafspraak maken: 0800 7070 (mensen uit 1936 en eerder kunnen ook zonder uitnodiging bellen om een afspraak te maken voor de booster)

Testafspraak maken: 0800 1202

Een afspraak maken kan ook online via coronatest.nl – u kunt via deze site zowel een testafspraak als een vaccinatieafspraak maken.

EN LATEN WE DE MEDEWERKERS VAN DE GGD IN HUN WAARDEN. ZIJ ZIJN ER VOOR ONS EN DOEN MEER DAN 100% HUN BEST.

Geschreven door