Forse winst voor vrouwen ASC Waterwijk.

De vrouwen van ASC Waterwijk hebben bij sv Ouderkerk een mooie overwinning geboekt. Met een 0-5 zege vertrok men uiteindelijk weer naar Almere. 

De eerste helft van de wedstrijd verliep aanvankelijk wat traag, maar na slechts twee minuten wist Saskia Vermeulen het net al te vinden voor Waterwijk, waardoor men op een voorsprong van 0-1 kwam. Na dit vroege doelpunt zakte het spelpeil bij Waterwijk een beetje in, maar keeper Doelwijt hield stand bij tegenstoten van Ouderkerk. Na bijna een half uur spelen wist Joy Ugawa het tweede doelpunt te scoren voor Waterwijk, waardoor ze met 0-2 de rust ingingen. 

In de tweede helft werd het tempo opgeschroefd, en in de 47e minuut slaagde Reyna Winkelaar erin om een mooie combinatie af te ronden en de keepster van Ouderkerk te passeren, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 0-3. Vervolgens scoorde de net ingebrachte Tanisha Louws na een mooie pass van Nouk Wieltjes een prachtig doelpunt van grote afstand, waarmee de score werd uitgebreid naar 0-4. Helaas moest Lisa Smit later geblesseerd het veld verlaten, maar ze slaagde erin om in de 79e minuut nog een doelpunt te scoren, waarmee ze de eindstand op 0-5 bracht in het voordeel van  Waterwijk.

Volgende week staat de stadsderby tegen de vrouwen 1 van Buitenboys op het programma.

Geschreven door