Op de avond dat Haller twee keer scoorde in Turkije | Column Asjen van Dijk

Erik Theunissen doemt op in de buurt van buurthuis de Wieken. Het raadslid van de PvdA en ik hebben namens de plaatselijke sociaal democraten afgesproken met het buurtpreventieteam van de Molenbuurt in Buiten.

Het zijn vanavond drie mensen die de buurt inspecteren en observeren. Te veel bladeren waardoor je de stoep mist en je kunt vallen is een van de zaken die opvallen. Bij plekken waar afval in de ondergrondse containers moet verdwijnen staat op vele plaatsen gedumpt grof vuil. Een probleem waar veel meer buurten mee te maken hebben. Straatverlichting die uitgevallen is wordt gesignaleerd en zal snel gerapporteerd worden.

Die verlichting wordt snel hersteld. Tevens maakt een buurtbewoner in haar gele hesje van de buurtpreventie duidelijk dat het heel onveilig fietsen is op een gedeelte van een fietspad dat de Molenbuurt verbindt met de Seizoenenbuurt. Het is inderdaad een zwart gat waar je inkijkt, daar ga je in de avond niet voor je plezier fietsen. We staan even stil bij een huis waar geen licht brandt en waar al weken alle gordijnen potdicht zitten.

Een brievenbus gaat open. Er hangt gelukkig geen enge geur in het huis. De manlijke bewoner met zijn gele hesje kent vele jeugdigen in de buurt, veelal van naam. Hij praat met ze en vraagt ze bijvoorbeeld op een speelveld geen rommel achter te laten. Daar wordt gehoor aan gegeven. Verder helpt hij bewoners met hun tuin en plaatste al menige schutting voor mensen die dat zelf niet konden. Hij houdt met zijn collega’s van het buurtpreventieteam de wijk leefbaar.

Verder hebben we het over hoe de bewoners van de Molenbuurt geïnformeerd worden over wat de gemeente, zoals het wijkteam, te bieden heeft. Dat is erg voor verbetering vatbaar. Erik noteert een aantal zaken die in de PvdA fractie besproken worden binnenkort. Erik pakt de bus naar huis. Ik mijn fiets en rijd even later over het goed verlichte Spoorbaanpad terug naar de Filmwijk.#PvdaAlmere#Molenbuurt#buurtpreventie

Geschreven door