SC Buitenboys heeft periodetitel binnen.

In de derde klasse B heeft Buitenboys de eerste prijs binnen. Concurrent Pancratius werd op eigen veld met 2-4 verslagen. Buitenboys blijft door de winst fier aan kop in hun klasse en pakte de eerste periodetitel.

Goed herstel

De ploeg van Mark Steur had het in de beginfase niet makkelijk maar herstelde zich uiteindelijk. De thuisclub begon sterk en nam dan ook de leiding.maar Buitenboys herstelde zich en wist voor de rust de stand nog gelijk te trekken. Collins John kopte de 1-1 binnen. 

Voor de rust nog wel mogelijkheden voor beiden teams maar het scoren was een te moeilijke opgave.

Binnen vijf minuten.

Kort na de rust kwam Buitenboys pas goed los en besliste het duel binnen vijf minuten. Collins John maakte de 1-2 en Calvin van Bruggen liet de 1-3 aantekenen. Pancratius wilde wel maar Buitenboys gaf weinig ruimte weg en was vaak de betere ploeg. Uiteindelijk zorgde Jesper Haazelager voor de vierde Almeerse treffer en kon men de eerste periodetitel niet meer ontlopen. Dat Pancratius uiteindelijk nog een tweede treffer maakte was niet meer belangrijk. Bij het laatste fluitsignaal van arbiter Blommestein had Buitenboys een knappe prestatie geleverd en kon er gefeest worden.

Komende zaterdag speelt Buitenboys in een uitwedstrijd voor de beker tegen PVCV.

Geschreven door