Vuurwerkdebat eindigt met sisser

Alsof een groots vuurwerk werd afgestoken, zo klonken de oh’s en ah’s donderdagavond door de raadzaal. Daar eindigde de besluitvorming over het vuurwerkverbod in een gelijk aantal voor- en tegenstemmers: 22-22.

De raad moest stemmen over een gefaseerd totaalverbod binnen drie jaar. Verschillende partijen drongen erop aan zo’n verbod dit jaar al in te voeren; andere willen ook over drie jaar vuurwerk blijven toestaan.

Vooral de opstelling van D66 wekte verbazing. Die partij wil wachten op een landelijk vuurwerkverbod. De verhouding leidde tot een spannende uitslag. Eén raadslid was donderdag afwezig: Maurice Rutten van de VVD. Volgende week moet over dit onderwerp opnieuw gestemd worden. Rutten zal ongetwijfeld net als de rest van zijn fractie tegen stemmen. Dan haalt het plan van de burgemeester het niet in de raad.

Geschreven door