Boosteren, Boosteren, Boosteren de conclusie van het interview met de GGD

Vanochtend tijdens ons wekelijks interview met de GGD Woordvoerder Marjon Antoons was dat de boodschap die we meekrijgen. Willen we de Omricon variant de baas worden, moeten we die booster ophalen.

De GGD Flevoland doet er alles aan om de tijden te verruimen waarop de locatie aan de Rondebeltweg geopend is. Die is vanaf deze week elke dag open tot 22.30 uur.

Er is onduidelijkheid over wat nu een booster is of de derde prik. De booster is een onderhoudsdoses de derde prik is het gewone vaccin dat de derde keer wordt gegeven. die is voor speciale patenten zoals met een auto immuun ziekten.

Haar boodschap was ook duidelijk maak een afspraak via internet. dat gaat het snelst. Krijg je geen afspraak aangeboden in je omgeving, probeer het gewoon een uurtje later nog eens. En heb je een uurtje in de nacht dat het slapen niet lukt probeer het dan. Vandaag is het jaartal 1962 ook opengezet. Dus we gaan beginnen met de 60 Minners was haar boodschap.

Lukt het niet om het digitaal te doen? vraag iemand in je omgeving of zij je kunnen helpen. Immers we moeten het samen aanpakken. Of laat je buren weten dat je ze kan helpen. Stop een briefje in de bus en geef aan dat je bereid bent om te helpen. En ook de bibliotheken kunnen u daarbij van dienst zijn. Maar geef nooit uw digid af ook al wordt u gebeld door iemand.

Twijfel je nog steeds? weet je dat je gewoon de Twijfeltelefoon kunt bellen zij geven overal antwoord op je vragen rond vaccineren. Niet om je over te halen, nee om te zorgen dat je de juiste informatie hebt waarop je je beslissing kunt baseren. dus bel 088-7555777

Kun je niet zelf naar de Rndebeltweg, er zijn afspraken met het Rode Kruis dat zij je dan proberen te helpen.

Hier wat nuttige internet sites.

https://www.ggdflevoland.nl/Nieuws/vanaf-nu-3-maanden-tussen-laatste-vaccinatie-en-booster

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/boostervaccinatie Hier kun je de afspraak inplannen

https://www.eengezonderflevoland.nl/cijfers/covid-19-corona/boosterprik/

Geschreven door