Nipt verlies voor Waterwijk in nuttig oefenduel .

Doordat de KNVB de competitie had stilgelegd ivm corona kon er wel vriendschappelijk gespeeld worden. Waterwijk ging dan ook op bezoek bij de Zuidvogels in Huizen.

Waterwijk heeft bij de Zuidvogels in een oefenduel met 2-1 verloren. De Almeerders waren vanaf het begin herhaaldelijk voor het doel van de thuisclub te vinden maar het scorend vermogen liet even te wensen over. Zuidvogels kreeg ook de nodige mogelijkheden maar was ook niet perfect in de afwerking. Uiteindelijk maakte de Almeerders de openingstreffer door Lindo Pourchez 0-1 en dat was niet onverdiend. Hierna nog wat kansen van beide partijen maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Balverlies

In het tweede bedrijf werd het spel er van twee kanten niet fraaier op en was er veel balverlies. Later moest Waterwijk toezien hoe de thuisclub een strafschop kreeg toegewezen en deze werd benut 1-1. Waterwijk voelde dat er meer in zat en ging voor de winst en kreeg ook laat in de tweede helft de kans om op voorsprong te komen maar verzuimde dit. In de slotminuut wist Zuidvogels uit een counter alsnog de winst naar zich toe te trekken en scoorde dan ook de 2-1. 

Belangrijk bij Waterwijk was dat veel spelers speelminuten hadden gehad en kon coach Ben Vis terug kijken op een nuttig oefenduel.

Geschreven door