Nuttig oefenduel voor FC Almere.

Voordat de competitie weer op volle toeren gaat draaien werden er weer diverse oefenduels afgewerkt. De clubs willen straks weer optimaal aan de start verschijnen dus werden alle mogelijkheden aangegrepen. FC Almere oefende op sportpark de Marken in Almere-Haven tegen zaterdag derdeklasser De Dijk.

Kansen

Het werd een leuk duel waar de thuisclub het eerste kwartier de beste kansen kreeg en binnen 5 minuten ook de leiding nam. De Dijk met snelle buitenspelers stelde later de verdediging van Almere voor aardig wat problemen. In minuut 25 had Almere de kans uit een vrije schop om de voorsprong te verdubbelen maar dat gebeurde uiteindelijk niet. De Dijk wist voor de rust wel de gelijkmaker te scoren en deed dat via een Almere speler en de Almeerse-doelman 1-1.

Wissels

Na de rust diverse wisselingen bij beiden teams werd het weer een open wedstrijd. Er waren dan ook aardig wat kansen maar later in het duel scoorde de gasten de 1-2. Almere probeerde om de gelijkmaker nog te scoren maar dat lukte uiteindelijk niet. Almere-coach Tjeerd Hof was weer wat wijzer geworden van het vertoonde spel en ziet genoeg perspectief voor het vervolg van de competitie.

FC Almere oefent a.s dinsdag op eigen complex nog tegen Roda 23 .Dit duel begint om 20.30 uur.

Op 12 februari gaat de ploeg van Tjeerd Hof dan nog naar VOP. Een week later wacht dan de kraker tegen  koploper HBOK.

Geschreven door