Knappe overwinning voor ASC Waterwijk bij HBOK

Tweedeklasser Waterwijk heeft bij HBOK een puike prestatie geleverd, de ploeg van Ryan Smart zegevierde met 1-2 en dat gaf de ploeg veel vertrouwen voor de komende wedstrijden in de 2e klasse A.

Veel mogelijkheden

Dat Waterwijk voor HBOK altijd een lastige tegenstander is bleek ook deze wedstrijd weer. De ploegen speelden fel op de aanval en kwamen er voor beide doelen herhaaldelijk kansen maar vooralsnog werd er niet gescoord. Uiteindelijk wisten de gasten toch nog voor de rust de openingstreffer te scoren, Lindo Pourchez liet dan ook de Waterwijk aanhang juichen :0-1. HBOK probeerde wel om snel op gelijke hoogte te komen maar dat lukte voor de rust niet meer.

Solide verdediging

In het tweede bedrijf eenzelfde spelbeeld met kansen over en weer. HBOK was zeker ook dicht bij een treffer maar de verdediging van de Almeerders hield knap stand. Aan de andere kant was Waterwijk ook gevaarlijk en kon Tim Klaassen-Bos uiteindelijk de 0-2 scoren voor de ploeg van Smart. Hierna kwam er veel druk op het Waterwijk-doel maar doelman Gijs Roelofsen kon steeds reddend optreden. Later moest hij toch nog een keer capituleren bij een inzet van HBOK-speler Max Sajet;1-2. Het werd nog een hectische slotfase, maar Waterwijk hield stand en trok de verdiende winst over de streep.

Een knappe prestatie dus voor de Almeerders die komende wedstrijd op eigen veld EVC ontvangen.

Archieffoto: Lindo Pourchez (2e van links) scoorde de eerste treffer voor Waterwijk.