Tweede verdachte aangehouden voor woningoverval

Afgelopen dinsdag 14 december is een tweede verdachte (16 jaar) aangehouden voor de woningoverval aan de Amarantstraat in Almere. De nog jonge verdachte werd in zijn woning aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. Een 20-jarige verdachte werd begin november al aangehouden.

De woningoverval vond plaats in het voorjaar op woensdag 10 maart. De zaak werd via social media massaal gedeeld en is ook in het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland behandeld. Naar aanleiding van deze uitzending zijn meerdere meldingen binnengekomen. Hierdoor kwam de verdachte in beeld bij de politie en kon hij dinsdag worden aangehouden.

Via social media vroeg de politie daarnaast om uit te kijken naar de tweede verdachte. Het bericht werd via Facebook meer dan 2.000 keer gedeeld. De politie waardeert de betrokkenheid van de burgers.

Geschreven door