RIVM: 86 nieuwe coronabesmettingen en twee ziekenhuisopnames in Flevoland

In de afgelopen week zijn er 86 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in Flevoland. Ook was voor twee Lelystedelingen ziekenhuisopname noodzakelijk. Er zijn de afgelopen week geen Flevolanders overleden aan COVID-19.

Opnieuw werden de meeste positieve coronatesten in Almere genoteerd: 65. Dat zijn er wat meer dan vorige week. Toen testten 64 Almeerders positief in de week die vooraf ging. In de gemeente Lelystad kwamen er vijftien besmettingen bij, ten opzichte van zeven vorige week.

In Dronten testten drie inwoners positief en op Urk twee. In Noordoostpolder kwam er één besmetting bij, in Zeewolde opnieuw geen enkele. Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus zijn 1.262 Flevolanders officieel besmet geraakt. De testen hebben landelijk 3.588 nieuwe besmettingsgevallen aan het licht gebracht in de afgelopen week. Dat zijn er 425 minder dan de week ervoor. Het officieel vastgestelde aantal besmettingen komt daarmee in Nederland op 67.543. Het aantal besmette personen per 100.000 inwoners is voor Almere 56.2 totaal 119 inwoners zijn besmet in de afgelopen week.

Twee nieuwe ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 130 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 66, in Dronten op 30, op Urk op 23, in Noordoostpolder op 14 en in Zeewolde op 12. Landelijk zijn er nu in totaal 12.126 ziekenhuisopnames geweest, dat is een stijging van 84 opnames in een week tijd. In Almere zijn geen opnames geweest in de afgelopen week.

Aantal doden door COVID-19 blijft 93
De afgelopen week kwamen er in Flevoland wederom geen nieuwe sterfgevallen door COVID-19 bij. Het dodental blijft daarmee op 93 staan. Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (32), gevolgd door Lelystad (29), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4). Landelijk waren er 32 coronadoden te betreuren in de afgelopen week, waarmee het totale aantal op 6.207 sterfgevallen is gekomen.

Bron Omroep Flevoland aangevuld met lokale cijfers

Geschreven door