Komend weekend geen voetbal in Eredivisie.

Voor de Eredivisie breekt er een soort mini-winterstop aan. Aankomend weekend staat er geen speelronde op het programma, net als in veel andere buitenlandse competities. 

Interlandvoetbal.

De reden daarvoor is heel simpel: interlandvoetbal. Maar Oranje hoeft toch helemaal niet te voetballen? Dat klopt. De UEFA heeft ervoor gekozen om geen wedstrijden in te plannen, andere voetbalbonden deden dat wel. ‘De clubs uit de Eredivisie hebben aangegeven die speeldata niet in actie te willen komen’, liet de KNVB in een statement  weten.

Ondanks dat er in Europa geen wedstrijden zijn, moeten een aantal Eredivisie-ploegen alsnog spelers afstaan eind januari. Zo wordt er gevoetbald op de Afrika Cup en zijn er kwalificatiewedstrijden in Noord- en Midden-Amerika en Azië.

Op zaterdag 5 februari wordt de Eredivisie weer hervat.

Geschreven door