Luuk de Jong de held bij Barcelona.

FC Barcelona miste tegen Real Mallorca 18 spelers door uiteenlopende redenen. Maar gelukkig was Luuk de Jong wel nog van de partij. De Nederlander besliste de uitwedstrijd tegen Real Mallorca met een rake kopstoot: 0-1.

Drie keer was scheepsrecht voor De Jong. De Nederlandse spits raakte eerst de paal, had daarna pech dat een omhaal de lat raakte, maar scoorde vervolgens wel. De Jong kopte vlak voor de rust raak.

wereldredding.

Na de thee werd FC Barcelona niet meer gevaarlijk, Real Mallorca wel. Dat duurde tot de allerlaatste minuut. Marc-André Ter Stegen voorkwam met een wereldredding de late gelijkmaker. Daardoor klimt Barcelona naar de 5e plek in LaLiga.

Trainer Xavi had geen makkelijke middag en ergerde zich aan zijn ploeg hoe men de tweede helft speelde. Barcelona had veel invallers door blessures en het coronavirus. Zijn halve selectie ontbrak, maar gelukkig waren er nog voldoende (jeugd)spelers over om te spelen.

Geschreven door