Mogelijk nederlandse trainer voor Club Brugge.

Alfred Schreuder is in beeld om trainer te worden bij Club Brugge. De kampioen van België is op zoek naar een opvolger van Philippe Clement, die per direct verkast naar AS Monaco. De 49-jarige Schreuder is in Brugge een buitenlandse topkandidaat op een shortlist van namen.

De oud-middenvelder is beschikbaar sinds hij in oktober het veld moest ruimen als assistent-trainer bij FC Barcelona in het spoor van de ontslagen hoofdcoach Ronald Koeman. Daarvoor was Schreuder zelf hoofdtrainer, onder meer bij Hoffenheim in de Bundesliga. Die club leidde hij in het seizoen 2019/2020. Hij stapte er zelf op, omdat zijn ambities niet overeenkwamen met die van de clubleiding. Daarvoor werkte hij bij Ajax als rechterhand van Erik ten Hag.

Noa Lang

Bij Club Brugge staan met aanvoerder Ruud Vormer (33), spits Bas Dost (32) en vleugelaanvaller Noa Lang (22) al 3 Nederlandse spelers onder contract. Lang pakte op 2e kerstdag rood na de verloren stadsderby tegen Cercle Brugge (2-0), waardoor hij geschorst is voor de competitie hervatting tegen Sint-Truiden op zaterdag 15 januari.

Geschreven door