Oefenvoetbal: ASC Waterwijk houdt zondag hoofdklasser De Dijk op 1-1.

Veel amateurclubs kwamen zaterdag weer in actie. Ook de Almeerse clubs speelde een oefenduel om de conditie weer wat op te voeren en om straks klaar te zijn voor het vervolg van de competitie.

Aanwinst

Zaterdag tweedeklasser Waterwijk ging op bezoek bij De Dijk en deed dat niet onverdienstelijk. De ploeg van Ben Vis kwam op voorsprong door aanwinst Tim Klaasen Bos. Er waren aardig wat kansen voor de Almeerders maar meer dan een treffer leverde dit niet op. De Dijk maakte later dan ook gelijk en eindigde dit duel in 1-1. In de slotfase had Lesley Vlieger nog kunnen scoren maar zijn kopbal werd gekeerd door de doelman van De Dijk.

Verlies.

FC Almere speelde bij Wasmeer met een selectieteam maar kwam niet goed voor de dag. Het was de eerste wedstrijd voor de pas aangestelde coach Tjeerd Hof maar hij moest direct een nederlaag incasseren. Wel kwamen de Almeerders op een 0-1 voorsprong maar na de rust scoorde de thuisclub 4 keer en verloor men met 4-1 en hebben de Almeerders nog veel te doen om straks met de aanvang van de tweede competitiehelft klaar te zijn voor het competitie vervolg.

SC Buitenboys oefende tegen het team 023 van Buitenboys en wisten na een moeilijk duel toch met 3-0 de winst naar zich toe te trekken. Trainer Mark Steur zag twee ploegen die alles gaven en dat leverde mooie momenten op. Uiteindelijk moest het team 023 zwichten voor de druk en moest men drie goals incasseren. Steur was tevreden en is er van overtuigd dat zijn brede selectie veel toekomst heeft.

foto: Actie uit het duel tussen Buitenboys tegen Buitenboys 023.

Geschreven door