Auto brandt uit nabij scoutinggebouw in Almere | Update persoon aangehouden

Donderdagochtend omstreeks 10.05 uur was brand ontstaan in een auto aan het Scoutingpad in Almere Haven langs de A6

De auto werd door de hulpdiensten aangetroffen nabij het scoutinggebouw van Scouting Cornelis Lelygroep. Al snel sloegen de vlammen uit de auto. De auto stond midden op het terrein en bracht hierdoor geen gevaar aan het scoutinggebouw. De brandweer heeft de brand geblust. Een brandweerauto die hiervoor werd opgeroepen, reed zich per ongeluk vast. Deze werd na na een aantal pogingen losgetrokken door een andere brandweerauto. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Een politiehelikopter hing ook enige tijd boven het incident. Ook een politiehond werd ingezet. Uit de auto werden onder andere een jas veiliggesteld. De politiehond heeft hieraan geroken en getracht een spoor te vinden van betrokkene. Ook een burgernet bericht werd ingezet. Uiteindelijk is bij het nabij gelegen Thermen Lamer Wellnes een persoon aangehouden.

De auto werd door de hulpdiensten aangetroffen nabij het scoutinggebouw van Scouting Cornelis Lelygroep. Al snel sloegen de vlammen uit de auto. De auto stond midden op het terrein en bracht hierdoor geen gevaar aan het scoutinggebouw. De brandweer heeft de brand geblust. Een brandweerauto die hiervoor werd opgeroepen, reed zich per ongeluk vast. Deze werd losgetrokken door een andere brandweerauto.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend.

Foto AS Media

Geschreven door