29 verenigingen uit Almere vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie 

De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het 4e jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubge voel.”

Lokale steun voor het verenigingsleven
Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok
Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan! Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Dit jaar doen in de gemeente Almere de volgende clubs mee:

Stichting Col Canto
Sensation Performance Ensemble
Barbus Ticto
Atletiek Vereniging Almere ’81
ABC ’14
Almere Pioneers
Eerste Vereniging van Vogelvrienden
Turning Spirit Almere
ASC Najaden
HANDBALVERENIGING HAVAS
Almeerse Hockeyclub
Buitenhout MHC
BSC ALMERE
Rugby Club Bulldogs Almere
Schaakvereniging Almere
BV Almere
Tafeltennisvereniging Almere United
TV Het Nieuwe Land
Keluarga Silat Nasional Ind Per Diri Comm Ned
C.O.V.S. t Gooi
Forza Almere VV
Volleybal Vereniging Almere-Buiten
Zwemvereniging De Aalscholver
EKVA
stichting De DiligenceBus Almere
Scouting Hannie Schaft Groep
Scouting Cornelis Lelygroep Almere
Jeu de Boules Almere
Stichting (On)beperkt Vooruit!

Geschreven door