Grote zoekactie op Gooimeer

Woensdagmiddag 23 februari tegen 15.45 uur is een grote zoekactie gestart naar vier opvarende van een omgeslagen vissersboot op het Gooimeer ter hoogte van de Sluiskade in Almere.

Naast de KNRM vlogen ook een traumahelikopter en de SAR-helikopter voor het incident uit. De SAR-helikopter maakte zoekslagen boven het incident. Drie personen zijn door de hulpdiensten uit het water gehaald en met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zeker een daarvan is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De KNRM is met een vliegtuig, helikopter en meerdere boten nog meer zoekslagen aan het maken.

Nadat deze twee personen zijn overgebracht, is de zoekactie beëindigd. De boot is door een politieboot in beslag genomen en de politie doet onderzoek. Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid de boot naar de haven overbrengen.

Foto AS Media

Geschreven door