Hoe is het nu met Almeerder Koen Blommestijn.

Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat Almeerder Koen Blommestijn een profcontract tekende bij FC Volendam. De makkelijk scorende spits zit nog steeds goed op zijn plaats in Volendam. Leergierig zoals hij is paste hij zich goed aan in de prof wereld en behoort tot een vaste waarde in het team van Jong Volendam.

Blommestijn verteld:  “Ik zag mijn droom werkelijkheid worden toen ik in 2020 mijn eerste profcontract tekende bij FC Volendam. Vorig seizoen (2020/2021) was erg aanpassen. Ik ging van drie trainingen in de week naar negen trainingen in de week waardoor mijn lichaam moest wennen. Dit was natuurlijk te verwachten. De intensiteit en het tempo lagen veel hoger dan bij de amateurs. Ik weet nog wel dat ik na moest denken als ik een bal aannam terwijl mijn teamgenoten dit met gemak deden. 

Zachte voetjes

Om meer gevoel te krijgen in mijn voeten (zachte voetjes zoals ik dat noem) ben ik iedere dag met een klein balletje techniek vormen gaan doen. Hierdoor kreeg ik steeds meer gevoel in m’n voeten en ook veel meer balgevoel. Al met al werd ik hierdoor  een betere voetballer en dat wilde ik ook graag. Het leven als voetballer vergt veel discipline. Trainen, gezond eten, herstellen en veel slapen zijn voor mij belangrijke aspecten. Verder wil ik me nog beter ontwikkelen om straks verdere stappen te maken. 

Ik merk dat ik mezelf er goed ontwikkel onder de goede faciliteiten bij FC Volendam. Alles is super geregeld en ik heb het super naar mijn zin. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen.

Medespelers erg belangrijk

Dit seizoen (2021/2022) gaat tot dusver erg goed. Op dit moment sta ik op 9 goals uit 13 wedstrijden bij Jong Volendam maar dat moet nog meer worden en belangrijk is dat ik dat niet alleen kan doen want mijn medespelers zijn hier net zo belangrijk in “.

De vooruitzichten voor Koen Blommenstijn zien er dus best goed uit en zal hij er zeker alles aan doen om zijn droom nog beter te laten slagen. Uiteraard wensen wij Koen nog mooie jaren toe in Volendam en wie weet zien we hem straks nog op een veel hoger niveau.

Geschreven door