Vanaf maandag 28 februari zijn er voor inwoners van Almere gratis mondkapjes en zelftesten te krijgen, beschikbaar gesteld door het Rijk

Gemeente Almere is een van de 30 gemeenten in Nederland die hiervoor is geselecteerd door het Rijk omdat er sprake is van een relatief lage vaccinatiegraad en een hoog aantal besmettingen.

De mondkapjes kunnen onder andere worden gebruikt in het openbaar vervoer en door mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid en het besmettingsgevaar voor kwetsbare naasten. Dit laatste geldt eveneens voor de zelftesten.

Locaties

De mondkapjes en zelftesten kunnen worden opgehaald in de hal van het Stadhuis waar een kraampje staat voor uitgifte en de vestigingen van de Nieuwe Bibliotheek in Stad, Buiten, Haven en Poort. Inwoners mogen maximaal vijf mondkapjes en vijf zelftesten per persoon ophalen. Meer informatie is te vinden op almere.nl/corona.

Geschreven door