Politie voorkomt zelfmoord op A6

Donderdagmiddag tijdens de dienst kreeg de politie een melding van meldkamer Midden Nederland dat een jong meisje langs de snelweg stond die suïcide wilde plegen.

Automobilisten zagen het meisje op tijd staan, stopten op de vluchtstrook en probeerden haar tegen te houden. Toen de politie eenmaal ter plaatsen waren, zag de meid opnieuw een kans om de snelweg op de rennen. Gelukkig konden ze haar op tijd vastpakken met groot gevaar voor eigen leven.

Enkele agenten hebben de koplampen van hardrijdende auto’s dan ook van dichtbij gezien. Het had dan ook heel anders kunnen aflopen. Niet alleen voor het meisje, ook voor ons en andere burgers.

Op het moment dat er op de snelweg iets gebeurd wordt rwssaa in kennis gesteld. Zij kunnen de bekende rode kruizen ❌❌❌ boven de weg aan zetten. Wat hen opviel was dat deze kruizen meerdere malen genegeerd werden door automobilisten. Ook als je ziet dat er iets aan de hand is, of onze bekende blauwe lampjes 🚨, pas je snelheid iets aan. Bij een hectisch moment om hulp te bieden vergeten ook de politie wel eens door te geven aan de meldkamer dat het verkeer langzamer moet rijden.

Alsjeblieft, wees zelf ook alert in het verkeer. Ook zij willen graag weer veilig thuis komen bij hun ouders, man, vrouw, kinderen etc.

Suïcide gedachtes? Praat erover! Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 of 0800-0113

Geschreven door