Winst voor FC Almere in oefenduel.

FC Almere heeft in een oefenwedstrijd tegen Roda ´23 weer eens een zege geboekt. Het team van Tjeerd Hof wist de Amstelveners met 3-1 te verslaan. Met redelijk goed veldspel en veel inzet werd weer eens gewonnen.

De thuisploeg ging fel van start en kreeg al snel wat mogelijkheden maar het vizier stond de eerste tien minuten nog niet op scherp. Zaterdag derdeklasser Roda ‘23 hierna meer in balbezit en kreeg ook wat mogelijkheden maar miste de zuiverheid. FC Almere nam in de 20e minuut met 1-0 de leiding door Rory de Meijer. De Almeerders behielden het beste van het spel en hield de gasten aardig onder druk. Na een snelle aanval over de flank kwam de bal bij Jeffry O ‘Brien die de tegenstander te snel af was en werd op rand strafschopgebied onderuit gehaald. De daarop volgende vrije schop leverde echter niet op.

Attent

De gasten kregen even later de kans om de gelijkmaker te scoren maar Almere-doelman Nordin Vermeulen was attent. FC Almere vergrootte niet veel later wel de voorsprong en was het Karan Kalloe die scoorde door een klutsbal. Het bleef een aardig duel en wist Almere nog voor de rust de 3-0 te scoren door weer Rory de Meijer. Roda beet hierna nog even flink van zich af en wist dan ook de 3-1 te maken wat tevens de ruststand betekende.

Na de rust twee ploegen die wat wisselingen hadden toegepast maar er gebeurde geen spectaculaire dingen meer en bleef het uiteindelijk bij deze stand.

FC Almere had weer eens wedstrijd winnend afgesloten met bij vlagen goed spel wat perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

foto: Trainer Tjeerd Hof van FC Almere zag zijn ploeg winnen van Roda.

Geschreven door