AAP laat doodzieke circustijger inslapen

De hoogbejaarde tijger Brine, die in januari door de Stichting AAP in Almere gered werd uit een Portugees circus, is ingeslapen.

Het dier had in het circus een wreed leven met slechte verzorging. Brine werd gered samen met soortgenoot Foz. De dieren waren er allebei zeer slecht aan toe, bij Brine was het zelfs de vraag of hij de reis naar Almere zou overleven.Het dier was graatmager, had nauwelijks spieren en kon bovendien lastig eten door een grote tumor onder zijn tong. Bij AAP zijn de dieren eerst in quarantaine gegaan. De gezondheid van Brine ging echter hard achteruit. Om hem verder lijden te besparen, is besloten hem te laten inslapen.

In de laatste dagen van zijn leven heeft Brine nog toegang gekregen tot een buitenverblijf. Zo kon hij nog ervaren hoe het is om in de frisse buitenlucht te lopen met zachte gras onder zijn poten.

Geschreven door