‘AH misbruikt verval winkel Stedenwijk’

Albert Heijn in Stedenwijk misbruikt achterstallige investeringen in zijn zaak als drukmiddel voor nieuwbouw vlakbij de Stedendreef. De ondernemer laat de winkel bewust achteruitgaan om verhuizing af te dwingen.

Dat verwijt maakt de voorzitter van winkelcentrum Muziekwijk in een noodkreet aan de gemeenteraad. De ondernemer van AH aan het ’s Hertogenboschplein wil zijn zaak al jaren verplaatsen naar de Delftstraat. Tennisvereniging Het Nieuwe Land verhuist om dat mogelijk te maken.

In de huidige winkel loopt de omzet terug. Volgens winkeliers in Muziekwijk is dat echter vooral te wijten aan uitblijven van investeringen waardoor de supermarkt sterk gedateerd raakt.

De ondernemers in Muziekwijk vrezen dat de komst van AH bij de Stedendreef ten koste zal gaan van die in Muziekwijk. Daarvan worden dan ook de aangrenzende winkels daar de dupe. De verhuizing leidt tot een ongelijk speelveld, schrijft de voorzitter van de winkeliers.

Hij betoogt dat de supermarkt in Muziekwijk een belangrijke trekker is voor de overige winkels. De zichtbaarheid van een nieuwe winkel aan de dreef is volgens hem meer zichtbaar en beter bereikbaar.

Geschreven door