Almeerse hulporganisatie in Oekraïne actief

De christelijke hulporganisatie Dorcas, die vanuit Almere opereert, geeft hulp aan mensen in Oekraïne.

Zondag werd in kerken gecollecteerd voor mensen die slachtoffer zijn van de oorlog. Dorcas geeft de hulp voornamelijk vanuit Roemenië en Albanië, waar medewerkers actief zijn.

Nederlandse medewerkers ondersteunen opvang van vluchtelingen aan de grens met Roemenië. Samen met andere religieuze organisaties in Nederland worden 25.000 Oekraïners geholpen, die voor de oorlog op de vlucht zijn.

Medewerkers in Roemenië gaan de komende tijd noodhulp bieden aan ongeveer 20.000 vluchtelingen. Ze richten zich eerst op de meest kwetsbare mensen, zoals ouderen, zwangere vrouwen, kinderen en zieken. De hulp bestaat uit het zorgen voor transport en opvang, uitdelen van voedsel en zorgen dat mensen de juiste medische hulp krijgen.

De Almeerse organisatie werkt niet mee aan de actie van Giro 555. Dorcas verhuisde ruim een jaar geleden van Andijk naar een kantoorpand aan de Radioweg in Stad. (Foto: Dorcas, vluchtelingen aan de grens van Oekraïne en Moldavië)

Geschreven door