Almeerse woningmarkt oververhit

Na enkele grote en dure gemeenten in het land vertoont Almere een woningmarkt die ver over zijn kookpunt is. Het is daardoor in Almere fors moeilijker geworden een woning te kopen.

Dat wijzen cijfers van Bouwfonds Gebiedsontwikkeling uit. Almere is voor het midden en oosten van het land de meest overspannen woningmarkt. Overigens na de grote steden en bijvoorbeeld Laren en Bloemendaal. Almere vertoont echter een sterke stijging van het woningtekort. Harm Janssen, directeur BPD Nederland, licht de huidige situatie toe: “Door de structureel hoge vraag naar woningen in combinatie met de enorme schaarste op de woningmarkt en hoge prijzen, is de woningmarkt voor steeds minder mensen toegankelijk aan het worden”, aldus Janssen. “Nieuwe grootschalige locaties zijn daarom hard nodig om de markt af te laten koelen en te komen tot een markt met gezondere verhoudingen tussen vraag en aanbod en waar meer ruimte is voor betaalbare woningen.”

Geschreven door