Trebbe en BPD starten bouw appartementencomplex Zandduin in Almere Poort

‘Wensen voor de toekomst stevig fundament om op te bouwen’

Op 9 november jl. zijn Trebbe en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gestart met de bouw van Zandduin in Almere Poort. Zandduin biedt straks plaats aan 38 comfortabele en duurzame nieuwbouwappartementen. Om dit bijzondere moment te markeren, vulden de toekomstige bewoners een tijdcapsule met wensen voor de toekomst. Deze werd vervolgens begraven door wethouder Julius Lindenbergh, Dick Boekhout, senior ontwikkelingsmanager bij BPD en Hein Stooker, directeur bij Trebbe in de fundering van Zandduin.

Wethouder Julius Lindenbergh: “Dit appartementencomplex levert weer 38 woningen op in Almere en draagt hiermee bij aan onze ambitie om tot en met 2030 zo’n 24.500 woningen te bouwen. En dit op een mooie plek in Almere Poort waar groen en gezond wonen de standaard is.”

Zandduin

Zandduin is onderdeel van Zandpoort en grenst aan Almere Duin. Het duinlandschap wordt bij Zandduin doorgezet, waardoor beide gebieden mooi in elkaar overgaan. Dick Boekhout: “Het is bij iedere ontwikkeling de uitdaging om op een natuurlijke manier aan te sluiten op het omliggende gebied.” Het speels ogende gebouw is ontworpen door MIX Architectuur en is in deze nieuwbouwwijk het enige gebouw dat de hoogte in gaat. Dit betekent dat de toekomstige bewoners hier maximaal genieten van het fantastische uitzicht. Iedere verdieping heeft een eigen bijzondere relatie met de omgeving. Hoe lager, hoe dichterbij de duinen. Hoe hoger, hoe meer er uitgekeken wordt over het landschap.

Duurzaam en comfortabel wonen

Het gebouw bestaat uit elf bouwlagen en biedt ruimte aan 38 appartementen. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht. De appartementen worden uitgevoerd in zes verschillende types, met een vloeroppervlak variërend van 87 m2 tot en met 155 m2. Zo is er een plek voor een brede doelgroep in Zandduin. Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats. Deze liggen half verdiept, waardoor de auto’s aan het zicht worden onttrokken. De appartementen beschikken allemaal over energielabel A doordat deze goed geïsoleerd zijn, worden aangesloten op het warmtenet en pv-panelen krijgen. De bewoners hebben straks naast een hoog wooncomfort een betaalbare energielast.

Over de planning

Zandduin is ontwikkeld door BPD. De bouw wordt ter hand genomen door ontwikkelende bouwer Trebbe en neemt in totaal ongeveer anderhalf jaar in beslag. Nu de bouw gestart is, betekent dit dat de woningen naar verwachting het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd. Hein Stooker: “Ieder project is bijzonder, maar Zandduin is extra speciaal. Wij realiseerden één van de eerste plannen in dit deel van Almere en mogen met Zandduin nu ook het sluitstuk realiseren. En wat voor één. Ik kan met recht zeggen dat we hier aan heel fijn woongeluk bouwen, vanuit een prettige samenwerking op een locatie die vertrouwd aanvoelt.”

Over BPD

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 375.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung. Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.

Over Trebbe

Trebbe ontwikkelt en bouwt duurzame, gezonde leefomgevingen. Door verandering te zien als constante factor heeft ons familiebedrijf al sinds 1911 bestaansrecht. In Trebbe vind je een betrouwbare kennispartner die gaat voor langdurige samenwerkingsverbanden.

Geschreven door