Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Almere

Het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk in Almere is op 16 maart 2022 feestelijk geopend door wethouder Maaike Veeningen.

Door de vernieuwing zijn deze fietsroutes weer een interessant onderdeel van het landelijke fietsknooppuntennetwerk. Dit nieuwe netwerk in Almere heeft in totaal 84 knooppunten en 21 overzichtspanelen op de recreatieve hotspots.

Door de komst van de e-bike is fietsen nog populairder geworden onder recreanten. Almere is een echte fietsstad. Met maar liefst 500 kilometer aan fietsroutes waarvan 440 kilometer bestaat uit geheel vrijliggende fietspaden. Met het fietsknooppuntennetwerk kunnen fietsers zelf hun route binnen Almere bepalen.

Het fietsknooppuntennetwerk is een systeem dat de afgelopen 20 jaar overal in Nederland is uitgerold. Dit recreatieve systeem brengt je door het volgen van nummers op een leuke manier van plek naar plek. Je kan vooraf of tijdens je fietstocht zelf mooie routes uitstippelen en Almere (opnieuw) ontdekken. Een route vanaf knooppunt 21 in Almere Poort naar bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen kan daardoor steeds anders zijn. Juist per fiets beleef je de stad, het centrum en de prachtige natuur zoals de Lepelaarplassen en Almeerderhout.

De routes leiden langs leuke terrasjes en restaurants, voor een heerlijk dagje uit. Er  zijn verschillende fiets-arrangementen beschikbaar, samengesteld door Almeerse ondernemers in. En ook een bezoek aan de Floriade kan deel uitmaken van je fietsroute. Dit vernieuwde netwerk is een aanwinst voor de stad en haar inwoners en voor iedereen daarbuiten.

Meer informatie over fietsen in Almere vind je op visitalmere.com/nl/inspiratie/fietsroutes of haal een fietsrouteboekje bij de VVV. 

Geschreven door