WALIBI HOLLAND’S UNTAMED BEKROOND MET DRIE DIAMOND THEMEPARK AWARDS

Biddinghuizen, 16 juli 2020 – Walibi Holland viel bij de uitreiking van de Diamond Themepark Awards in de prijzen met maar liefst vier awards, waaronder drie voor UNTAMED. De nieuwste achtbaan van Walibi Holland ontving awards voor Beste Nieuwigheid van Europa in 2019, Beste Achtbaan van Nederland en België en een e-Award voor De Making Of: UNTAMED. Ook werd Halloween Fright Nights wederom bekroond tot Beste Evenement.

Op de 10e editie van de Diamond Themepark Awards, ook wel gezien als de ‘pretpark-oscars’ van de lage landen, werden in 21 categorieën verschillende awards uitgereikt aan pretparken en dierentuinen. Met de stemmen van de vakjury en de 67.517 unieke stemsessies is het de grootste award show van Nederland en België.   Beste Nieuwigheid van Europa in 2019 & Beste Achtbaan van Nederland en België UNTAMED werd afgelopen jaar op 1 juli geopend en valt sindsdien regelmatig in de prijzen. Met UNTAMED heeft bouwer RMC zichzelf opnieuw overtroffen. Naast een wereldprimeur met 5 inversies (5 keer ondersteboven), hebben ze ook de eerste hybride coaster (houten constructie, stalen track) in Europa afgeleverd.  

The Making of: UNTAMED De bouw van de eerste hybride achtbaan van Europa werd op de voet gevolgd door camera’s voor de Making of: UNTAMED; een achtdelige serie op het YouTube-kanaal van Walibi Holland. Met gemiddeld 57.000 kijkers per aflevering was de serie een ongetemd succes.   Halloween Fright Nights wederom bekroond De award voor “Beste Evenement” werd – net als afgelopen jaar – toegekend aan Halloween Fright Nights. De Halloween-avonden in het park werden vorig jaar voor de 19e keer georganiseerd en zijn meerdere malen bekroond als beste Halloween-experience van Europa.   

Geschreven door