Groot bouwplan voor goedkope woningen

Drie woningcorporaties willen op korte termijn in Almere honderden nieuwe, betaalbare sociale huurwoningen bouwen.

Ze vragen van de gemeente toestemming te bouwen op vier locaties, snellere procedures en schappelijke voorwaarden. Ze denken de eerste huurder volgend jaar al de sleutel van zijn nieuwe huis te kunnen geven. 

Ruim 20.000 mensen zoeken naar een betaalbaar huis. De gemiddelde inschrijftijd is negen jaar. Vooral jonge starters hebben het zwaar.

“Ruim negen jaar wachten op een huis is gewoon veel te lang”, zegt Arjan Deutekom, directeur van Goede Stede. “Je leven staat letterlijk stil. Dat moeten en kunnen we niet meer accepteren. Daar willen we met drie woningcorporaties wat aan doen. Door het afschaffen van de verhuurderheffing kunnen we miljoenen euro’s extra investeren in nieuwbouw in Almere. We hebben berekend dat we de komende tijd samen ongeveer 2.000 woningen kunnen bijbouwen.”

De plannen voor vele honderden extra woningen komen bovenop de nieuwbouwplannen die de corporaties al voorbereiden.

De locaties waar gebouwd kan worden zijn de Trekweg, Pampushavenweg, De Binderij en de Charlie Chaplinweg. (archieffoto)

Geschreven door