Lening aan Floriade blijkt verkeerd begrepen

De 4,5 miljoen euro die de gemeente leent aan de Floriade is geen extra geld. Dat maakte wethouder Lindenbergh van financiën donderdagavond duidelijk tijdens een ingelaste raadsvergadering.

De verontwaardiging die bij vier fracties over de lening ontstond, bleek gebaseerd op gebrek aan kennis. Het CDA noemde de ergernis van met name de PVV een “schreeuw om hulp.” Raadslid Malotaux constateerde veel wantrouwen, terwijl een simpel verzoek om uitleg voldoende was geweest.

De PVV, gesteund door SP, Apopa en de Partij voor de Dieren wekten de indruk dat het een nieuwe lening aan de Floriade betrof. Eén dag voor het bedrag bekend werd, had de raad besloten geen geld meer aan de Floriade te verstrekken.

De wethouder maakte duidelijk dat het hier een misvatting betrof. De lening komt uit een eerder afgesproken risicoreservering. Het geld komt uit de “stroppenpot” van de gemeente, zei Lindenbergh. Het gaat nu naar de Floriade omdat het risico waarmee destijds rekening werd gehouden, zich ook werkelijk heeft voorgedaan. (op de foto wethouder Lindenbergh)

Geschreven door