Floriade BV leent ruim miljoen extra van gemeente

De Floriade BV leent 1,1 miljoen euro extra van de gemeente Almere. In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college van burgemeester en wethouders dat begin november te hebben besloten. Het totale bedrag dat de Floriade van de gemeente geleend heeft, komt hiermee op 8,2 miljoen.

Het college schrijft dat de Floriade BV extra geld moet uitgeven om de wereldtentoonstelling mogelijk te maken, nu er besloten is dat het evenement definitief doorgaat.

Voor het geld wordt een leningsovereenkomst met de gemeente getekend. Het college laat weten dat het de bedoeling is dat de lening wordt afgelost als er in 2022 opbrengsten komen uit het evenement.

Kogel ging in juni door de kerk
Dat er extra geld geleend moest worden komt niet uit de lucht vallen. Eind februari kwam naar buiten dat er meer geld voor het evenement nodig is. In een raadsbrief van eind april werd aangekondigd dat de bedragen opnieuw onder de loep zouden worden genomen op het moment dat de gemeente een besluit zou nemen over de Floriade. Op 18 juni ging de kogel door de kerk en besloot de gemeenteraad om definitief door te gaan met de wereldtuinbouwtentoonstelling.

Bron en artikel Omroep Flevoland

Geschreven door