SC Buitenboys loopt uit op concurrentie na zege op Pancratius.

In de zaterdag derde klasse B heeft Buitenboys haar positie aan kop weer versterkt. Concurrent Wartburgia ging verrassend onderuit tegen SCW.

De Almeerders maakten zelf geen fout tegen Pancratius (4-1) en staan er uitstekend voor.

Revanche

Na de nederlaag van dinsdag tegen JOS/Watergraafsmeer was Buitenboys vastberaden om revanche te nemen. Men had het in het begin lastig om echt grote kansen te creëren. Na ongeveer 20 minuten kwam Buitenboys zelf op achterstand door een persoonlijke fout. Wederom een achterstand. Deze achterstand duurde echter niet lang, een voorzet van Jesper Haazelager werd terug gekopt door Bena Lacroes en Mitchell Martens kon de 1-1 binnen schieten. Pancratius wilde wel wat terug doen maar Buitenboys paste een korte dekking toe en waren de mogelijkheden van de gasten maar mager. Voor de rust bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Fanatieker.

In de 2e helft een fanatieker Buitenboys dat binnen vijf minuten de leiding nam,  het was Collins John die raak schoot uit een vrije trap:2-1.Kort hierna was een goede actie aan de linker kant van Bena Lacroes en uiteindelijk de voorzet van Jeremy Ceelie die de bal voorgaf op Giovanni Kasanwirjo en hij schoot de bal in de verre hoek: 3-1. Pancratius wisselde een paar spelers en kwam nog even terug maar Buitenboys wist niet veel later ook nog een vierde treffer te maken, Sharinda Jagroep scoorde na een goede actie van Shahzaib Aurangzaib de 4-1.

Een mooi herstel dus van Buitenboys dat hiermee op koers blijft voor de titel.

Komende wedstrijd (Dinsdagavond 20.30 uur )het inhaalduel tegen AH ’78.

Zaterdag wacht dan het duel bij VVA/Spartaan.

Geschreven door