Sportstudie Windesheim bij City FC

Volgend studiejaar start hogeschool Windesheim een opleiding sport-leefstijlcoach. Daarvoor wordt samengewerkt met Almere City FC.

Windesheimstudenten krijgen twee dagen in de week les in het stadion van Almere City FC. Daar kunnen ze gebruikmaken van de sport- en beweegmogelijkheden op het terrein. Daarnaast delen de coaches, zoals fysiotherapie, diëtetiek, sportkunde van Almere City FC tijdens gastlessen hun inhoudelijke expertise op het gebied van gezondheid, gezond leven en bewegen.

Voor praktijkopdrachten en de ontwikkeling van hun netwerk, kunnen de studenten in contact komen met de leden van de businessclub van Almere City FC en aan praktijkopdrachten werken.

De opleiding voorziet minimaal in twee maatschappelijke behoeften. Ten eerste is daar de wens om meer mensen in onze regio het plezier in én het nu van sport, bewegen en gezond leven te laten ervaren. Bij de Opleiding Ad Sport- Leefstijlcoach ontwikkelen studenten zich in twee jaar tot leefstijlcoach.

Geschreven door