Symposium over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Donderdag 21 april organiseert hogeschool Windesheim in samenwerking met de Soroptimist Club Almere (Orange the world) het symposium ‘Seksueel grensoverschrijdend gedrag; niet op mijn school?!’

Iedereen die professioneel betrokken is bij de ontwikkeling van jongeren, is uitgenodigd aan het symposium deel te nemen. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

De vele berichten over seksuele intimidatie en geweld zal niemand zijn ontgaan. Uit onderzoek van de GGD blijkt dat 1 op de 6 meisjes en 1 op de 25 jongens weleens zijn overgehaald of gedwongen tot seks. Thuis, tijdens het uitgaan of op school, overal worden (vooral) vrouwen hiervan slachtoffer. De ervaringen tekenen de betrokkenen voor het leven. Wat kun je als professional doen?

Het antwoord op deze vraag staat centraal tijdens het symposium. Er komen diverse deskundigen aan het woord die hun kennis en ervaring delen met de aanwezigen, van een zedenrechercheur en coördinator mensenhandel tot de gezonde-school consulent van de GGD en een directeur en intern begeleider van het speciaal onderwijs. Ook speelt toneelgroep Kikid een aantal scenes uit hun voorstelling voor scholen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en kan er informatiemateriaal opgehaald worden bij de diverse stands.

Het symposium vindt plaats van 15.45 tot 18.00 uur.

Symposium over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Geschreven door