Waterwijk (zondag) verliest in slotfase door eigen doelpunt.

In de zondag 4e klasse E heeft Waterwijk in de thuiswedstrijd tegen WVHEDW geen punten aan het duel kunnen over houden. Uiteindelijk gingen de gasten er met een 2-3 overwinning van door.

Waterwijk begon goed tegen WV-HEDW,   de ploeg had veel balbezit en men zette de gasten aardig onder druk. Kansen waren er zeker ook via de snelle aanvallers van Waterwijk, maar de WVHEDW doelman doorzag echter het gevaar en werd er niet gescoord door de Almeerders. 

Tot in de 30e minuut toen Waterwijk een penalty kreeg. Een speler van Waterwijk werd getackeld en Jorg van Eck benutte de elfmetertrap: 1-0. Na de penalty ging WV-HEDW meer drukken en wist het de thuisclub steeds moeilijker te maken. Later moest Waterwijk dan ook de gelijkmaker toestaan: 1-1.Dit was tevens de ruststand. 

Ongelukkig.

Na de rust ging het eerst gelijk op maar in de 66e minuut wist WVHEDW toch op voorsprong te komen en was een kopbal te veel voor de Waterwijk-goalie: 1-2.  Na deze goal herpakte Waterwijk zich en kwam weer beter in de wedstrijd, en wist men uiteindelijk via Jovario Tilborg de gelijkmaker te produceren: 2-2.Het bleef nu een spannende strijd en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Tot in de 88e minuut, toen  Waterwijk-speler Anjo Baalbergen op ongelukkige wijze de bal in het eigen doel werkte:2-3. Hier bleef het bij en was een puntenverdeling zeker op z’n plaats geweest. 

Disipline

Trainer Geruillo Koenders was zeker niet ontevreden: ” We hebben vanmiddag goed in de discipline gespeeld. Het hele team heeft keihard gewerkt voor een goed resultaat en dat is het positieve wat we uit deze wedstrijd moeten meenemen naar onze volgende wedstrijd, een gelijkspel had zeker niet misstaan “.  

Volgende tegenstander van Waterwijk is TOG uit Amsterdam.

Geschreven door