‘Zet vluchteling vrijwillig in de cel’

Een voormalig werknemer van de opgeheven Penitentiaire inrichting Almere Binnen heeft voorgesteld in dat leegstaande gebouw vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

In een brief aan de gemeente roept de onbekende Almeerder op de vluchtelingen te helpen. Volgens hem of haar bestaan in het cellencomplex voldoende goede voorzieningen.

Wel moet veel aangepast worden, maar slapen in een droge, warme cel vindt de schrijver beter dan een tijdelijke opvang in tenten. Hij en een aantal oud-collega’s hebben aangeboden de nieuwe bewoners wegwijs te maken in het pand.

Overigens is de inrichting geen eigendom van de gemeente, maar van het rijk. De gevangenis staat al ruim drie jaar leeg. De afgelegen locatie op bedrijventerrein De Vaart maakt het vinden van een nieuwe bestemming lastig. Sloop van het complex behoort tot de serieuze opties.

Geschreven door