Zware tijden voor FC Almere in de tweede klasse.

FC Almere maakt momenteel niet het beste seizoen door gezien de oprichting van de club. Het eerste team acterend in de zaterdag tweede klasse A staat als laatste op de ranglijst en vecht al weken voor betere resultaten. Nadat er eerder diverse spelers FC Almere verruilde voor ASC Waterwijk gaat het niet zoals interim-coach Tjeerd Hof voor ogen had. 

Jeugdspelers

Ook het coronavirus deed hier natuurlijk geen goed aan. Verder was men genoodzaakt om jeugdspelers door te schuiven naar de selectie en dat gebeurde dan ook. Om deze spelers direct goed in te passen ging niet vanzelf en heeft vaak tijd nodig. Niet makkelijk voor de coach en gezien de forse nederlagen tegen HBOK, Waterwijk, Jong Holland en Zandvoort deden hier ook geen goed aan. Het is te hopen dat op korte termijn verandering in deze situatie komt en misschien versterking zich bij de club meldt. Zonder de jeugdspelers te kort te doen zal wat meer routine in het elftal in deze fase gevraagd worden en dan zou men met nog twaalf wedstrijden te spelen er zekere betere resultaten te boeken zijn.

Hopelijk komen er snel betere tijden voor FC Almere. Komende zaterdag weer een pittige wedstrijd als ASV Arsenal naar Almere komt. Dit is de return van de eerste competitiewedstrijd die door FC Almere met 2-0 werd verloren.

foto: Actiefoto uit de wedstrijd van FC Almere tegen EDO tegen wie de eerste overwinning werd geboekt.

Geschreven door