FC Almere-trainer hoopt aanstaande zaterdag op winst tegen OSV

Voor tweedeklasser FC Almere is het een seizoen waar veel niet meezit, tegen EDO in Haarlem moest men winnen om nog enigszins uitzicht te hebben om degradatie te ontlopen. De eerste helft van dit duel ging vrij gelijk op en waren er voor beide partijen diverse mogelijkheden. EDO slaagde in de 36e minuut erin om op voorsprong te komen, de inzet werd van richting veranderd en verdween achter Almere-doelman Nordin Vermeulen 1-0.

De strijd speelde de rest van de eerste helft hoofdzakelijk op het middenveld af. Nog voor de rust wist FC Almere de stand toch gelijk te trekken en scoorde verdiend de gelijkmaker. Dit werd tevens de ruststand.

Snelle voorsprong.

In het tweede bedrijf probeerde de thuisclub om snel weer op voorsprong te komen maar dat stond FC Almere niet toe. Hierna was het Almere dat vocht voor elke meter maar soms ook slordig met wat kansen om ging. EDO zette in het laatste kwartier nog eens aan maar kwam niet tot scoren. Almere wisselde Moumen in voor De Blieck en Kalloe verving Hogendoorn. FC Almere kreeg wel wat meer vat op het duel maar was ook niet meer in staat om de winnende treffer te maken. Het bleef bij deze 1-1 en schoot FC Almere hier maar weinig mee op. Men blijft hekkensluiter en zal nu weinig punten meer mogen verspelen om tweedeklasser te blijven.