Goede Rede Concert met Carillon

Op vrijdag 8 april vindt er aan de Kerkgracht in Almere Haven opnieuw een samenwerking plaats tussen de Goede Rede Concerten en het carillon van de Goede Rede toren. Maar liefst tweemaal speelt het Ragazze Quartet in de Goede Rede.

Om 16.00 uur laten de vier musici een programma horen getiteld ‘In de Geheime Tuin’ met nieuwe muziek van Caroline Shaw en daarnaast – met toegevoegde altvioliste Judith Wijzenbeek – hét Strijkkwintet in g klein van Mozart. Om 20.00 uur speelt het kwartet de Winterreise van Franz Schubert. Vooraf aan het middagconcert, om 15.15 uur, beklimt Arie Abbenes, o.a. gepensioneerd stadsbeiaardier te Utrecht die jarenlang het carillon van de Domtoren bespeelde, de Goede Rede Toren. Abbenes is te horen in een programma met delen uit ‘Die Zauberflöte’ van Mozart. Ook speelt hij diverse liederen van Franz Schubert, afgesloten met ‘Gute Nacht’ uit Winterreise. Zoals gebruikelijk in deze samenwerking past de beiaardier zijn programma aan aan de in dit geval twee Goede Redeconcerten.

Meer informatie vind je op goederedeconcerten.nl.

Geschreven door