Hoogste rechter staat kabelbaan Floriade toe

De kabelbaan van de Floriade mag gaan draaien. Dat heeft de hoogste bestuursrechter woensdag beslist.

Enkele Almeerders waren tot en met de Raad van State in beroep gegaan tegen de attractie die al geruime tijd in gebruik is. Hun bezwaar richtte zich tegen de gang van zaken bij de vergunningverlening. Zij betwistten dat de procedures juist gevolgd werden.

Ook hebben de bezwaarmakers gesteld dat er geen behoefte aan de kabelbaan bestaat. Die zou daarom niet voldoen aan eisen van ruimtelijke ordening. De tegenstanders betoogden ook dat de meeste Almeerders tegen de komst van de kabelbaan zouden zijn geweest.

In het besluit overwoog de rechter dat er wel degelijk een belang is voor de kabelbaan, die bezoekers over de A6 moet brengen. Bovendien erkent de rechter dat het een toeristische attractie is.

De gondels die over de snelweg A6 gaan, werden vorig jaar zomer al gebruikt tijdens de preview-dagen van de Floriade.

Toen stapte een Almeerder naar de rechter. Die besloot dat de gondels in gebruik konden worden genomen. De bezwaarmaker besloot toen al tot de hoogste rechter te zullen procederen. Hij was van mening dat een precedent was geschapen door de onjuiste volgorde van de procedure: de kabelbaan was al gebouwd toen de gemeente de vergunning verstrekte.

Geschreven door