College: Floriade BV moet kabelbaangondels toch afplakken

De Floriade BV moet de transparante kabelbaangondels alsnog afplakken. Dat blijkt uit antwoorden van het Almeerse college van burgemeester en wethouders op vragen van PVV-raadslid Toon van Dijk.

Enkele weken geleden gaven de Floriade BV en firma Doppelmayr, de bouwer van de kabelbaan, bij Omroep Flevoland nog aan dat de gondels transparant zouden blijven. Het college gaat daar niet in mee.

“Er is een vergunning verleend door Rijkswaterstaat en een omgevingsvergunning door ons als gemeente op basis van een aanmeldingsnotitie en aanvraag waarin is opgenomen dat de ramen geblindeerd worden uitgevoerd. Het is voor ons ondenkbaar dat de Floriade BV en de firma Doppelmayr zich niet aan de vergunningsvoorwaarden houden.”

Het college laat weten dat het ervan uitgaat dat de gondels dichtgeplakt worden. “De Floriade BV is hierover in gesprek en de gondels en de kabelbaan worden conform verleende vergunningen opgeleverd en in gebruik genomen.” De vrees van raadslid Van Dijk dat studenten met de billen bloot zouden gaan in de transparante gondels, lijkt hiermee dus opgelost.

Afspraken met Rijkswaterstaat
In de vergunningsvoorwaarden staat dat inzittenden van de kabelbaan vanaf de A6 niet zichtbaar mogen zijn voor automobilisten. Daarnaast zijn er veel afspraken gemaakt met Rijkswaterstaat over de vergunning. Zo mogen bezoekers niet zichtbaar zijn, mogen er geen reclame-uitingen op de buitenkant te zien zijn en moeten de gondels zo ingericht zijn dat er niks naar buiten gegooid kan worden.

Er is veel ophef geweest over de komst van de kabelbaan. De aanleg ervan is controversieel omdat is afgeweken van de normale procedures die gelden bij de aanleg van zo’n attractie. Daar werd bezwaar tegen gemaakt bij de Raad van State, omdat er gebouwd werd zonder vergunning. De Raad van State gaf daarop aan dat ze zich niet over deze zaak kan buigen omdat de gemeenteraad geen formeel besluit heeft genomen over de kabelbaan. Pas begin april werd de aanleg door de gemeenteraad definitief goedgekeurd. Meld Omroep Flevoland

Geschreven door