Publiek welkom bij megaklus Hogering

Over anderhalve week worden de liggers van het eerste viaduct over de Hogering ingehesen. Publiek is daarbij welkom.

Sinds 2020 wordt gewerkt aan verbreding van de N702 Hogering in Almere. De rondweg krijgt een extra rijstrook in beide richtingen. Daarnaast worden twee ongelijkvloerse kruisingen aangelegd. De werkzaamheden aan deze kruisingen zijn begin vorig jaar gestart met de aanleg van de twee tunnelbakken, met het plaatsen van damwanden, het aanbrengen van heipalen en een betonnen vloer. Daarmee is het nu tijd voor de bouw van het viaduct over de tunnelbak heen. Het tussensteunpunt en de twee landhoofden (de steunpunten aan weerszijden van het viaduct) zijn gereed. Dat betekent dat de liggers nu ingehesen kunnen worden.

Het inhijsen van de liggers van het viaduct Hogering-Herman Gorterweg (Literatuurwijk) gebeurt op dinsdag 26 en donderdag 28 april 2022. Te zien is hoe de liggers van het viaduct (de horizontale steunbalken) geplaatst worden. De liggers steunen op het landhoofd en de tussensteunpunten (betonnen pijlers) die al opgebouwd zijn. Met behulp van een 100tons-kraan worden dagelijks veertien liggers gehesen. Dagelijks tussen 8.30 uur en 14.30 uur worden de liggers op hun plaats gebracht.

Voor het inhijsen van de liggers wordt het werkterrein gedeeltelijk geopend voor het publiek. Het werkterrein is alleen bereikbaar via de Herman Gorterweg, in de Literatuurwijk. Het is niet mogelijk om bij het werkterrein te parkeren, dus kom bij voorkeur lopend, of anders op de fiets.

Geschreven door