SC Buitenboys incasseert eerste puntverlies.

In de zaterdag derde klasse B heeft Buitenboys twee punten moeten inleveren. De ploeg van trainer Mark Steur moest bij concurrent Wartburgia op bezoek en dat is bij voorbaat al geen makkelijke wedstrijd en dat was dan ook te zien. 

Veel balverlies

De beginfase kenmerkte zich doordat beiden ploegen niet direct goed in de wedstrijd zaten en er nogal wat balverlies was. Wartburgia ging van een versterkte verdediging uit om de aanvalsdrift van de koploper lam te leggen, vooral spits Collins John kreeg extra dekking. Buitenboys had ook moeite om kansen te creëren en moest het voor de rust doen met een actie van Collins John en een schot dat voorlangs het Wartburgia doel ging.

Eerste kansen

Na de rust twee ploegen die meer de aanval zochten en waren de eerste kansen voor de thuisclub. aanvaller Tuerling kwam vrij voor de Buitenboys- doelman Rick van Dekken maar hij behoedde Buitenboys voor een achterstand. Buitenboys stelde deze middag hier maar weinig tegenover en speelde de wedstrijd hoofdzakelijk op het middenveld af. Wartburgia probeerde nog wel om tot scoren te komen maar een kopbal en een inzet leverde ook bij de Amsterdammers niets op. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg nog aardig weg toen Buitenboys uit een hoekschop een laatste poging zag stranden. De wedstrijd kabbelde naar het einde en werd het een doelpuntloos gelijkspel.

De schade voor Buitenboys bleef dus beperkt en kwam Wartburgia niet dichterbij wat wel het uitgangspunt was van de Amsterdammers. 

Komende wedstrijd krijgt Buitenboys Buitenveldert op bezoek.

foto: Uit eerdere wedstrijd tussen beiden teams.

Geschreven door